Een auto importeren uit Duitsland? Zo werken wij!

Om te beginnen zijn er natuurlijk tal van berichten te vinden waarom u als klant absoluut GEEN importauto moet kopen. Natuurlijk spreken wij deze berichten niet tegen, er wordt helaas ook veel gerommeld in ‘autoland’. Gelukkig kan dat ook anders en durven wij vol vertrouwen te zeggen dat u bij ons WEL een betrouwbare en vooral kloppende (import) auto zult kopen. Met alle zekerheid, garantie en onderhoudswerkzaamheden die nodig zijn om de auto aan uw wensen maar ook aan onze wensen te laten voldoen! Wij staan 200% achter onze auto’s! Betrouwbaar, persoonlijk, transparant! Naast de voorraad auto’s die u onder het kopje ‘Occasions’ vindt zoeken wij regelmatig auto’s die passen bij de wensen van onze klanten! Simpelweg omdat het aanbod van occasions in het buitenland veel groter is zult u met specifieke wensen absoluut meer kans van slagen hebben dan wanneer u alleen zoekt op de Nederlandse markt. Zeker voor klanten met een bijzondere ‘autowens’ is importeren in vele gevallen voordeliger en zal de ‘droomauto’ met de gewenste kleur, opties en motorvermogen in het buitenland te vinden zijn. Om inzicht te geven in dit proces hieronder een beschrijving van de afzonderlijke stappen. Interesse? Neem gerust contact met ons op. Wij, Tim en Ton, informeren u graag! Import Auto Importeren

Stap 1: Waarom een import auto uit het buitenland?

De voordelen voor u op een rij: – De prijs van een importauto ligt lager dan van een auto op de Nederlandse markt. U betaald dus als klant minder dan wanneer u de auto bij een dealer in Nederland koopt. – Duitse auto’s hebben meer opties en extra’s. Duitse auto’s zijn vanaf nieuw een stuk goedkoper dan een Nederlandse auto. Hierdoor kan een Duitser voor hetzelfde geld als een Nederlander een auto veel completer aankleden! – De vijver van potentieel interessante auto’s is in het buitenland veel groter. Vooral wanneer u op zoek bent naar een niet doorsnee auto is het aanbod in Nederland klein. Op zoek naar een specifieke kleurencombinatie? Bijzondere opties gewenst? In het buitenland is deze auto te vinden. – Duitsers zijn erg precieze mensen en hierdoor is een auto vaak volledig en volgens fabrieksvoorschrift onderhouden. Dat levert betrouwbare occasions op. – Compleet inzichtelijk (schade) verleden. In Duitsland moet wettelijk verplicht worden vermeldt of een auto schade heeft gehad.

Stap 2: Uw wensen

We maken een afspraak om samen de wensen te bespreken. Graag maken we met u een afspraak om uw wensen te bespreken. Wat zoekt u precies? Waar moet de gewenste auto aan voldoen qua opties en extra’s? Niet te vergeten en misschien wel het meest belangrijk, wat is uw budget?

Stap 3. Op zoek naar de gewenste (import) auto.

Als we een goed beeld hebben van uw wensen kunnen wij via ons internationale netwerk en tussen het grote aanbod op internet gaan zoeken naar een geschikte import auto. De gevonden auto’s zullen vrijblijvend aan u worden voorgesteld in de vorm van een offerte. In deze offerte ontvangt u een volledig overzicht van de koopprijs van de auto met eventueel een link naar de advertentie, importkosten, BPM invoerbelasting, onze verdiensten en de waarde van een eventuele inruilauto. Daarnaast sturen we ook altijd een aantal impressie foto’s mee zodat u een goed beeld heeft van de auto waarover we het hebben.

Stap 4. Historie en contact met de verkoper.

Lijkt het erop dat de auto van uw wensen in de vorm van een offerte in uw mailbox is beland? Dan trekken wij de historie van de auto na. We vragen aan de hand van het chassisnummer ALLE (onderhouds)historie van de auto op bij onze Nederlandse dealercontacten. Is de historie van de auto duidelijk, zonder ontbrekende beurten of schade, in dit geval gaan wij (na uw goedkeuring) de auto ter plaatse keuren.

Stap 5. Keuring op locatie.

Hoe ziet zo’n keuring op locatie er uit: 1. Wij onderwerpen de auto aan een visuele keuring. Hierbij voeren wij bijvoorbeeld ook lakdiktemetingen uit om eventuele herstelde schade op te sporen. Daarnaast maken wij een inschatting van de visueel te beoordelen slijtagedelen zoals banden/remmen en onderhoudsintervallen zodat u als nieuwe eigenaar de te verwachte onderhoudskosten in beeld heeft. 2. Wij maken een uitvoerige proefrit. Met deze proefrit hebben wij de gelegenheid de auto naast het visuele aspect ook te beoordelen op waar deze voor bedoeld is; rijden! Door te rijden in de auto kunnen wij concluderen of de auto voldoet aan de eisen en kunnen wij eventuele gebreken constateren. 3. Na een grondige visuele en technische inspectie nemen wij ter plekke telefonisch contact met u op om de geconstateerde zaken door te nemen. Eventueel kunnen we u, op uw verzoek via foto’s of Facetime in real life laten meekijken met de bezichtiging! 4. Nadat alle zaken zijn doorgenomen en wij een advies hebben uitgebracht heeft u als klant zelf de keuze of de auto door ons wordt aangekocht! U geeft dus zelf de ‘GO’ of ‘NO GO’. 5. Indien de auto door ons en u akkoord wordt bevonden regelen wij de financiële afwikkeling met de verkopende partij en het transport naar Nederland.

Stap 6. Auto rijklaar maken

1. De auto wordt voor keuring bij de RDW (Rijksdienst Wegverkeer Nederland) aangeboden voor een importkeuring. Het papierwerk regelen wij. 2. De aangifte van de BPM (importbelasting) wordt door ons verzorgd en ingediend bij de Belastingdienst. Wij zorgen voor een vlekkeloze afwikkeling van de aangifte en betaling van de BPM. 3. De auto wordt voorzien van het onderhoud dat de desbetreffende autofabrikant voorschrijft. Daarnaast voeren we de onderhoudswerkzaamheden uit die door ons zijn geconstateerd tijdens het aankooptraject. Deze hebben we vooraf natuurlijk met u als klant besproken. Hiervoor ziet u in onze offerte ook altijd een bedrag gereserveerd staan zodat u achteraf niet voor onverwachte (extra) kosten komt te staan. 4. De auto wordt na alle onderhoudswerkzaamheden voorzien van een grote poetsbeurt van zowel binnen- als buitenkant. 5. Tenaamstelling. Voordat u de auto komt ophalen ontvangt u het kenteken en de meldcode van de auto zodat u alvast kunt zorgen voor het afsluiten van een passende verzekering. Wij zetten de auto kosteloos voor u op naam!

Stap 7. Kosten?

Het is erg belangrijk om heldere afspraken te maken als het om geld gaat. In de offerte die u van ons ontvangt zijn alle kosten inbegrepen. Achteraf betaald u dus precies het bedrag dat u op de offerte heeft ontvangen. Mocht u een auto in te ruilen hebben dan is dit uiteraard geen probleem. Om een goede, marktconforme inruilprijs te maken is het van belang dat wij de auto ter plekke op ons bedrijf kunnen beoordelen voordat we een eventuele deal doen. Een zeker gevoel, voor zowel u als klant als ook voor ons.